Kim i Danmark

                           Det är VW som gäller!                                                           Världens minsta grundset?  _____________________________________________________________________________________________________________________________                         Ännu en bil som inte finns.......  
Danmark är bra på många sätt men bäst är nog ändå vår medlem Kim. Han har ett fint exemplar av en Volkswagen Karman Ghia och många av hans nära vänner kör bland annat VW-bubblor. Vad gör man då när Märklin inte tillverkade några VW-Sprintbilar? Jo, man tar det som är närmast och det får helt enkelt bli en Porsche Carrera 6.
Med rätt lack och med rätt dekaler så får man någon sorts halvklon mellan Porsche och VW. 


Kim har även tyckt att det borde finnas bilar som ser ut som de som Märklin har på sina grundset och i vissa broschyrer. Självklart så har Kim tillverkat dessa! Bilar som finns tecknade på grundseten finns nu alltså i verkligheten med rätt färg och dekalr mm. Dra igång bildspelet och se på alla fantastiska skapelser som Kim har i sitt sortiment! 


En annan lite kul detalj som framgår av bilderna är att Kim anser att en Sprintbil ska ha metallfälgar. Ni hittar inga bilar hos Kim med plastfälgar!

Det finns en anledning till att Kim har döpt sin anläggning till det talande namnet  “Internationaler Metallrad Ørslevring"

Några kända anläggningar med miniatyrvärldar är Minimundus i Österrike (Wörthersee), Miniatur Wonderland i Tyskland (Hamburg) samt i Danmark LEGOLAND (Billund). 

  

Tack vare personer med leklusten och leksinnet kvar byggs det upp fantastiska världar lite här och var. En del pengar kostar det förstås så detta är inget för vem som helst. Men en liten bilbana hemma i ett hörn har de flesta råd med. Eller kanske en lite större..... Det varierar..... 
I vilket fall som helst så handlar det mycket om barnasinne och fantasi.

  

Om någon hade sagt till Kim när han var i 18-års åldern att han kommer att leka med bilbana när han närmar sig 50, så hade det nog blivit liv i luckan. Och detta gäller nog även för många av oss andra.
  
Men...... Nu sitter vi här. Jag servar bilar, skaffar fram reservdelar och pillar med hemsidan. Andra letar efter mera bandelar, bilar och tillbehör  på olika auktionssidor.

  

Och Kim? Ja, han passar på att tillverka världens minsta Märklin Sprint grundset! Som först i världen kan MSRC nu stolt presentera nedan-stående bild! Se och njut, och tack Kim för din uppfinningsrikedom!

Bild 2
Bild 2
Bild 3
Bild 3
Bild 4
Bild 4
Bild 5
Bild 5
Bild 6
Bild 6
Bild 7
Bild 7
Bild 8
Bild 8
Bild 9
Bild 9
Karman Ghia
Karman Ghia
Bild 11
Bild 11
Bild 12
Bild 12
Bild 13
Bild 13
Bild 14
Bild 14
Porsche Carrera på Riktigt!
Porsche Carrera på Riktigt!
Herbie
Herbie
Bild 17
Bild 17
Bild 18
Bild 18
Bild 19
Bild 19
Bild 20
Bild 20
Bild 21
Bild 21
Bild 22
Bild 22
Bild 23
Bild 23
Bild 24
Bild 24
Bild 25
Bild 25
Bild 26
Bild 26
Bild 27
Bild 27
Bild 28
Bild 28
Bild 29
Bild 29
Bild 30
Bild 30
Bild 31
Bild 31
Bild 32
Bild 32
Utan avgasrör! Precis som avbildat på grundseten
Bild 33
Bild 33
PARET FRÅN DE "TECKNADE" GRUNDSETEN
Bild 34
Bild 34
Bild 35
Bild 35
Bild 36
Bild 36
Bild 37
Bild 37
Bild 38
Bild 38
Bild 39
Bild 39
Bild 40
Bild 40

KLICKA PÅ BILDSPELET

I kataloger och i broschyrer finns det ibland saker som aldrig kommit ut på marknaden. Ett exempel är de rattstyrda bilarna på den spårlösa banan som presenterades men aldrig kom ut. Ett annat exempel är den helvita Porsche 917 med startflagga på huven som presenterades 1974. Inte heller den kom ut på marknaden. Eller???

Vi vet nu att det i alla fall finns 1 exemplar. Hemma hos Kim kan man hitta det mesta :)