SERVICE, inlämning


Mycket sällan har en bil sett service under de senaste 30-40 åren och är därför långt ifrån det skick som den en gång var i.

Det är fullt med smuts och avlagringar i motor och drivlina, släpskorna tar inte längre upp ström som de ska, däcken har inte bra grepp mm mm.

Ofta behöver bilen puttas igång, och den är slö och/eller sladdrig att köra. 


Efter service så brukar bilen ha fått "nytt liv igen". Den är roligare att köra och tyckte man trots allt att den gick hyfsat bra innan service så blir man ofta rätt

förvånad när man inser hur den alltså egentligen går.

En servad motor kommer dessutom att hålla mycket längre och det kan vara ett bra sätt att bibehålla värdet. Men, framförallt, det är kuuul att köra :)


För mer information om service, klicka på vår bilmekaniker!   

       


Ett exempel är denna Ferrari Supersqualo med V2-motor. Den var slö och greppet var dåligt.
Efter service presterar den faktiskt så pass bra att den förmodligen skulle bjuda hyfsat motstånd på vår årliga träff i Limmared.   

Bilarna testas före och efter service på en bana som är 12 meter lång. Varvtid för denna Ferrari före service var 5,60 sekunder. Efter service : 3,71 sekunder.

Skalenlig hastighet ökade alltså från ca 250 km/h till över 370 km/h.                                                   SE HUR EN BIL KAN GÅ EFTER EN SERVICE