Välkommen till MSRC Swapmeet 2023 i Limmared, 24-26 mars


 

Äntligen är det dags att damma av bilarna, kontrollera körhandtaget och styra mot Limmared för att träffas för ännu en lyckad träff!
Vi träffas, kör och bor i Folkets Hus i centralorten Limmared för att bygga en bana dels för att ha kul på men även för att tävla på!


Byggmaterialet är i vanlig ordning Märklin Sprints bandelar från 1967-1982, alltså mellan 41 och 56 gamla bandelar. Till detta har vi kopplat en dator med moderna I/R-sensorer som tar hand om varvräkning och tidtagning. Och för att det ska vara lika för alla spår så finns det sladdzoner istället för staket. Självfallet kör vi 8-spårigt även denna gång så att så många som möjligt kan vara med.

Bilarna vi använder är Märklin Sprintbilar och som är lika gamla som vår bana. Och för att vara mellan drygt 40 år och snart 60 år så går de riktigt bra! Det är egentligen det som är hela charmen med Märklin Sprint. 

Vi kommer även att bygga en "liten" bana vid sidan om, troligen rung 15-20 meter och 4-spårig. Den är tilgänglig hela tiden även när tävlingarna så småningom startat på vår stora bana. Denna bana har bromshandtag inkopplade så allt som behövs är en egen bil. 


Ja, ni hör ju själva ; detta får man bara inte missa!


Skicka ett mail om du vill vara med så vet vi ungefär hur många vi blir. Meddela även om du vill vara med och tävla, sova kvar osv,

så kan vi stämma av med detaljerna i god tid innan. Vi kan då kanske även tipsa om samåkning.   


I vanlig ordning kommer det även att finnas grundsatser, bandelar, bilar, reservdelar och tillbehör till salu. Ta med sådant som du vill byta bort eller sälja, och kom hem med något nytt. Eller kom för att få lite mektips och nya idéer. Eller kom "bara" för att köra......!

En mindre inträdesavgift tas för att täcka lite omkostnader och då ingår fika.

Vi ses väl?