DOSERING 1248 och 1268


 En del tycker att doserade kurvor är kul att använda. En förutsättning är dock att de sitter ihop bra och blir stabila. Annars blir doseringen snarare en pina att
 använda. Det finns ett original tillbehör (1546; Steilkurvenstützen) för att stabilisera och hålla ihop doseringen när man vill köra med 4-spårig dosering. Alltså   med 1248 och 1268 ihop. Det som håller ihop bandelarna i denna sats är de svarta plast"balkarna" med nr 1547; Kuppelstück. De håller ihop bandelarna men   det blir en liten kant som man kan ha oturen att sladda mot med urspårning som följd. 
 Det kan ibland även vara lite knepigt att hitta en komplett 1546-sats eller så blir den onödigt dyr.


 Ett alternativ till att hålla ihop bandelarna och som dessutom kan vara ännu bättre än originalet, är att använda den lösning som Hjocke har tagit fram.
 Hjocke klurade lite på detta och hittade sedan clips som passar perfekt. Med dessa sätts inre- och yttre kurvan ihop och blir riktigt stadig. Och det blir ingen   kant vilket är både snyggt och bra.  
 Tack för tipset och för bilderna Hjocke!

 

 Volvo numret på clipsen är 3536522
 I skrivande stund kan de hittas på bl.a. denna sida : https://www.junk.se/en/volvo-parts/3583-3536522-volvo-700-900-clip-bumper.html                         För att den doserade kurvan inte ska svikta kan man bygga upp något bakom. Kartonger, träkonstruktion, kuddar, mot en vägg, ja allt är lämpligt så länge det   fungerar och inte ser illa ut : )